De Redactie interviewt bevlogen taalknutselaar Ton Broekhuisen

Ton Broekhuisen

Meestal ben ik de interviewer. Deze keer werd ik geïnterviewd. Door De Redactie. De kalender schrijft januari 2013.

Of meteen hieronder.

Interview met bevlogen taalknutselaar Ton Broekhuisen

Op 26 maart 2013 organiseert [De Redactie] Trainingen de ZZP’erdag. Volg interactieve lezingen, schuif aan bij rond-de-tafel-gesprekken en leer waar ondernemerschap om draait! In aanloop naar de ZZP’erdag laat [De Redactie] zzp’ers aan het woord, die vertellen over hun ervaringen in de praktijk. Deze week Ton Broekhuisen.

Ton BroekhuisenTekstschrijver/journalist/columnist/blogger/toetsenbordschutter Ton Broekhuisen noemt zichzelf een lopende pen. Ton is een typische generalist. Ton: ’Ik schrijf alles. Als het maar niet in het Hebreeuws hoeft.’ Sinds 13 juni 1997 runt Ton, samen met zijn vrouw Marjolijn (die de backoffice voor haar rekening neemt), Ton Broekhuisen Teksten vof.

Hoe blij ben je dat je je eigen baas bent? (ook nog in deze crisistijden?)

Ik freelance nu ruim 15 jaar. Al die jaren kan ik mezelf een pluim geven ‘als het goed gaat’. En niemand verwijten maken als het eens minder gaat. Zo wil ik het. Ook in crisistijden.

Hoe werk je aan je eigen merk (ook social media)?

Via mijn blogs op TypischTon.nl en mijn twitteraccount @tonbroek laat ik dagelijks baldadig van me horen. Ook mijn honderden columns en talrijke interviews met topsporters (rubriek 12 van Ton) voor Metro hebben me een zekere naamsbekendheid gebracht. Opdrachtgevers weten dat ik een dartele pen heb. En dat ik deadlines als heilig beschouw.

Wat heb je aan innovatie gedaan dit jaar? / Wat ga je eraan doen het komende jaar (evt. ook social media)?

Ik heb me het afgelopen jaar uitbundig verdiept in en geroerd op het internet. In de loop van januari 2013 lanceer ik de site deschrijvenderechter.nl. De site klachtvandeweek.nl volgt later. Ik wil hiermee consumenten die met hun klachten van het kastje naar de muur worden gestuurd een podium bieden. Zie me maar als een soort Pieter Storms. Met mijn onafscheidelijke toetsenbord in de rol van breekijzer.

Hoe krijg ik je zover dat je je tarieven aanpast?

Daar valt altijd over te praten. Ik heb in al die jaren nog geen moment het idee gehad dat ík aan de touwtjes trek. En dat is nog redelijk mild uitgedrukt. Ik ga daar ooit nog eens een boek over schrijven. Werktitel: Freelancen, is naar de pijpen van opdrachtgevers dansen.

Wat is jouw beste advies aan startende collega-ZZP’ers?

Ga vol voor je droom. Denk altijd in uitdagingen. Mijn lijfspreuk is: If you can dream it, you can do it!

Als je denkt aan 2013, wat is dan het eerste dat in je opkomt?

Knallen!

Geef een reactie